علت و درمان درد آرنج چیست؟
آرنج یکی از مفاصل مهم در بدن است که به کمک آن می توان دست را خم و راست کرد و در جهات های مختلف حرکت داد، از این رو سلامتی این عضو در بدن دارای اهمیت بسیاری می باشد. یکی از عارضه هایی که این عضو را درگیر می کند مربوط به درد آرنج می باشد. بنابراین بسیاری از کاربران سایت از ما می پرسند که علت و درمان درد آرنج چیست؟
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا تمامی دلایلی که منجر به بروز این درد در آرنج می شود را بررسی نماییم و هر نوع روش درمانی موثر را معرفی کنیم، از این رو اگر شما یا یکی از نزدیکانتان از این عارضه رنج می برد، توصیه می کنیم تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
دلایل رایج درد آرنج

علت درد آرنج
بارز ترین دلایلی که منجر به بروز درد آرنج می شود و شما ملزم می شوید تا به فوق تخصص ارتوپدی مراجعه کنید را در ادامه برای شما آورده ایم:
شکستگی آرنج
در صورتی که ضربه شدیدی به آرنج شما وارد شود این احتمال وجود دارد که استخوان های آرنج خرد یا شکسته شوند، در هر دوی این موارد شما درد بسیاری را متحمل خواهید شد و قادر نخواهید بود دست خود را به راحتی حرکت دهید. عموما این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که شما بر روی آرنج خود پرت شده اید.
کشیدگی و پارگی رباط
پارگی یا کشیدگی رباط های آرنج می توانند به دلایلی مختلف رخ دهند. اما طی تجربیات ما معمولا زمانی ایجاد می شود که آرنج بیشتر از حد معمول کشیده می شود و به دلیل فشار وارد شده این عارضه رخ می دهد.
آرتروز آرنج
یکی از شایع ترین دلایلی که منجر به درد آرنج می شود بیماری آرتروز است. عموما این بیماری به دلیل افزایش سن و یا وجود آسیب دیدگی های متعدد رخ می دهد. در طی این بیماری غضروف میان استخوان های آرنج فرسوده و پاره می شوند و این شرایط سبب می شود تا استخوان ها بر روی هم ساییده شوند.
از علائم این بیماری می توان به محدود شدن حرکات آرنح، درد و خشکی اشاره کرد.
همچنین بخوانید: اولین علائم آرتروز، تشخیص و درمان قطعی
بیماری آرنح تنیس بازان
آرنج تنیس بازان یا Lateral epicondylitis یک بیماری التهابی است که در بخش هایی از قسمت جانبی آرنج ایجاد می شود. این بیماری زمانی ایجاد می شود که شما استفاده ای بیش از حد از آرنج داشته باشید که در نهایت با درد بسیاری همراه است.
بیماری آرنج گلف بازان
آرنح گلف بازان یا Medial Epicondylitis عارضه ای است که در اثر وارد شدن ضربه به ماهیچه هایی که سبب خم شدن مچ دست و انگشتان می شود ایجاد می شود. محل آسیب معمولاً در قسمت اپی کندیل داخلی آرنج میباشد، یک برآمدگی استخوانی در داخل آرنج که در این ماهیچهها به آن متصل میگردند. بهطورمعمول افراد مبتلا به آرنج گلف بازان، هنگام گرفتن اشیاء و یا خم کردن مچ دست و انگشتان دچار درد میشوند.
عفونت مفصل آرنج
اگر به هر دلیلی مفاصل آرنج شما دچار عفونت شوند، یکی از علائمی که این عارضه را نشان می دهد درد آرنج می باشد.
بورسیت مفصلی آرنج
درون مفاصل آرنج قسمت هایی به نام بورسا قرار دارد، بورسا کیسه هایی پر مایع می باشد که در میان استخوان و بافت هایی از تاندون ها قرار دارد. در صورتی که این کیسه ها تحریک شوند دچار التهاب می شوند و این زمانی است که به ان بورسیت می گویند.
در بورسیت آرنج، بافت های نرم دچار التهاب می شوند و در پی بیمار متوجه علائمی مثل درد و تورم می شود.
سندروم تونل کوبیتال
این عارضه زمانی ایجاد می شود که فشاری بیشتر از حد معمول بر روی اعصاب اولنار که در زیر آرنج قرار دارد وارد شود. در پی چنین آسیبی شما متوجه علائمی مثل: بی حسی، گزگز و درد در قسمت های آرنج، ساعد و دست می شوید.
عصب اولنار از درون کانالی به نام کانال کوبیتال عبور میکند که در قسمت داخلی آرنج قرار گرفته است. سندرم تونل کوبیتال نوعی نوروپاتی است که در اثر فشار عصب اولنار ایجاد می شود و در نتیجه، فشردگی عصب اولنار نیز نامیده می شود.
استئوکندریت دیسکان
این بیماری جزو عارضه هایی می باشد که معمولا کودکان و نوجوانان آن را تجربه می کنند، در طی این بیماری بافت های استخوانی اطراف آرنج دچار آسیب می شوند. در این وضعیت قسمت هایی از استخوان و غضروف از محل آسیب دیده جدا می شوند و در نهایت در هنگام فعالیت های مختلف شما احساس درد خواهید داشت.
نقرس
این بیماری در حفیف نوعی از آرتروز می باشد. به طور کلی نقرس در اثر رسوب اسید اوریک به صورت کریستال در بافت های بدن ایحاد می شود. در صورتی که کریستال های ایجاد شده درون آرنج ایجاد شوند، درد بسیاری برای بیمار ایجاد می شود.
چه زمانی پس از درد آرنج باید به پزشک مراجعه کرد؟

برای درد آرنج به چه دکتری مراجعه کنیم
گاهی اوقات درد آرنج مربوط به مشکل جدی ای نمی باشد و با یکی دو روز استراحت و کم تحرکی درمان می شود، اما همیشه این طور نیست و با توجه به اهمیتی که این بخش در بدن دارد، لازم است بدانید در چه شرایطی درد شما جدی است و نیاز به درمان تخصصی دارد.
عموما بهتر است در موارد زیر برای درد خود نزد پزشک مراجعه کنید:
- نشانه های عفونت، از جمله تب، قرمزی، و گرمی
- ناتوانی در صاف کردن یا خم کردن بازو
- آسیبی که باعث تغییر شکل مفصل آرنج می شود
- تورم یا کبودی قابل توجه در اطراف آرنج
- ناتوانی در حمل اشیاء و یا استفاده از بازوی شما
- درد آرنج که در شب یا هنگام استراحت رخ می دهد
روش های درمان درد آرنج

درمان درد آرنج راست و چپ
تا اینجا شما را به خوبی با تمامی دلایلی که منجر به بروز درد آرنج می شود آشنا کردیم. در ادامه بررسی می کنیم که در زمان بروز درد چگونه می توانید آن را درمان کنید:
اصلاح فعالیت
اولین کاری که شما باید به جهت کنترل درد آرنج انجام دهید مربوط به کم تر کردن فعالیت و دوری از حرکات تحریک کننده است. به طور مثال: از هل دادن یا کشیدن اشیا سنگین خودداری کنید.
بستن آرنج
به جهت کنترل درد و سوزش و همچنین جلوگیری از تکان خوردن آرنج، توصیه می کنیم آرنج خود را حداقل یک ساعت در طول روز بسته نگه دارید. بسته نگه داشتن آرنج موجب می شود تا حرکات آرنج محدود شود و این گونه روند درمان سریع تر طی می شود. اما دقت داشته باشید که نباید تمام طول روز آرنج شما بسته باشد.
دارو درمانی
مصرف دارو های ضد التهاب و غیراستروئیدی به جهت تسکین درد شما می تواند کمک کننده باشد. اما دقت داشته باشید که دارو هایتان باید زیر نظر پزشک مصرف شود.
تزریق کورتون
در صورتی که درمان های دیگر برای شما کارساز نباشد و درد آرنج برایتان اذیت کننده شده باشد، میتوان برای تسکین درد آرنج از کورتیکواستروئیدها استفاده نمود. گاهی اوقات لیدوکائین نیز با کورتون ترکیب میشود تا درد تزریق کاهش یابد.
استفاده از یخ

استفاده یخ برای آرنج
ماساژ با یخ یکی از بهترین کار ها به جهت کنترل درد و تورم می باشد. البته این گزینه عموما در روز های اول آسیب توصیه می شود اما اگر درد شما شدید است می توانید آن را امتحان کنید.
تزریق اوزون
انتقال گاز اکسیژن فعال به صورت مستقیم به قسمت های آسیب دیده یکی دیگر از روش های درمانی است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد. گاز اوزون دارای خاصیت احیا کنندگی و ضد التهابی می باشد بنابراین به جهت کم کردن درد و التهاب آرنج اوزون درمانی بسیار موثر است.
تزریق پی آر پی
یکی دیگر از روش های درمانی که می تواند برای شما مفید باشد استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت است. پلاکت های خون می توانند فاکتور های رشد و ترمیمی را جذب نمایند، بنابراین تزریق پلاکت ها به محل تاندون های آسیب دیده، که از خون خود بیمار گرفته می شود، گزینه درمانی مناسبی می باشد.
عمل جراحی
آخرین گزینه درمانی که برای درد آرنج استفاده می شود جراحی است، البته جراحی تنها برای عارضه های جدی مورد استفاده قرار می گیرد و اگر بیماری شما چندان جدی نباشد از سایر روش های درمانی که در بالا به آن ها اشاره کردیم استفاده می شود. جراحی آرنج یا به صورت باز انجام می شود یا از طریق آرتروسکوپی.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با علت و درمان درد آرنج آشنا نماییم. اما توصیه ای که ما همیشه بیماران خود می کنیم این است که هرگز تصور نکنید که تنها در زمان های درد شدید باید برای بیماری خود نگران شوید. بلکه بهترین کار این است در زمان بروز درد و علائم اولیه اقدامات لازم جهت درمان را انجام دهید.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.