درد بالای کمر – از علت تا انواع روش های درمان
علت درد بالای کمر چیست؟ این سوال زمانی برای شما ایجاد می شود که احساس کنید در پشت ناحیه قفسه سینه و میان دو کتف درد ایجاد شده است. اگرچه شیوع این درد بسیار کم است اما در صورت رخ دادن می تواند بسیار ناراحت کننده باشد و عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
در اکثریت موارد این درد به دلیل حالت اندامی نا مناسب، استفاده از حد و اشتباه از عضلات و آسیب دیدگی به وجود می آید. خوشبختانه می توان در بیشتر موارد جایی برای نگرانی وجود ندارد و با روش های درمانی ساده مثل استراحت و ورزش کردن قابل درمان است.
با این وجود در همین ابتدا توصیه می کنیم که هر زمان این درد را احساس کردید حتما نزد فوق تخصص ستون فقرات مراجعه نمایید تا مهره های کمری شما معاینه شود. در این صورت اگر نیاز باشد روش های درمانی لازم ارائه می شود و در غیر این صورت و جزئی بودن آسیب تنها استراحت و تمرینات ورزشی توصیه می شود.
با این حال در این مطلب از کلینیک خانه درد قصد داریم تا انواع دلایل بروز درد در بالای کمر را بررسی کنیم و ببینیم که در صورت ایجاد شدن راه حل های درمانی چیست؛ بنابراین اگر شما یا یکی از اطرافیانتان به این آسیب دچار شده است و می خواهید اطلاعات بیشتری در خصوص آن به دست آورید توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
دلایل شایع درد در بالای کمر

علت درد پشت کمر سمت چپ بالا
استفاده بیش از حد و اشتباه از عضله
یکی از شایع ترین دلایل بروز درد در بالای کمر مربوط به استفاده اشتباه از عضلات این ناحیه می باشد. البته درد معمولا زمانی ایجاد می شود که شما یک حرکت اشتباه را چندین بار تکرار کنید. در این وضعیت علائم دیگری نظیر کشیدگی، گرفتی و تحریک عضله نیز ظاهر می شود.
اگر علت درد بالای کمر شما مربوط به این موضوع باشد با چند روز استراحت و انجام کمپرس سرد و گرم بهبود پیدا می کنید. بنابراین در مرحله اول باید از عضلات کار کشیده نشود و در مرحله دوم با کمپرس خون به جریان بیفتد.
البته بهترین کار این است که در زمان بروز درد اولیه نزد بهترین فوق تخصص ستون فقرات مراجعه نمایید تا وضعیت کمری شما بررسی شود.
حالت اندامی نامناسب
اگر وضعیت بدنی شما به صورت مدام و پیوسته در حالتی اشتباه باشد امکان بروز درد در ناحیه بالای کمر بسیار است. به طور مثال افرادی که بنابر وضعیت شغلی خود باید چندین ساعت پشت میز بنشینند، اگر نشستن آن ها در وضعیتی اشتباه باشد به مهره های کمر فشار وارد می شود و در نتیجه درد خواهند گرفت.
همچنین افرادی که همواره قوز می کنند بیشتر از سایرین در خطر ابتلا به این آسیب قرار دارند. وقتی قوز می کنید، نیروی جاذبه و خود بدن به ستون فقرات، گردن، دیسک ها و رباطها فشار می آورد. این فشار به مرور زمان زمینه ساز درد و عوارض دیگر می شود.
اگر کمر شما به این دلیل درد می کند، در مرحله اول باید نحوه صحیح وضعیت بدن در حالت های مختلف را یاد بگیرید و پس از آن سعی کنید تا عضلات خود را تقویت کنید. همچنین اگر کار شما پشت میزی است، در زمان استراحت بلند شوید و کمی راه بروید و نرمش هایی کششی انجام دهید تا عضلات شما خشک نشود.
این مورد را به خاطر بسپاری که تقویت عضلات به صبر بسیاری احتیاج دارد. اگر نمی دانید که دقیقا باید چه کاری انجام دهید توصیه می کنیم تا نزد متخصص فیزیوتراپی مراجعه نمایید. فیزیوتراپ وضعیت بدنی شما را بررسی می کند و متناسب با نیاز شما بهترین برنامه درمانی را ارئه می دهد.
همچنین بخوانید: بهترین دکتر کمر درد در تهران کیست؟
آسیب دیدگی
اگر شما در سانحه به آسیب دیدگی در ناحیه کمری دچار شوید، بنابر محل آسیب احتمال بروز این درد وجود دارد. به طور مثال موارد زیر احتمال آسیب دیدگی کمر را دارند:
- تصادف خودرو
- سر خوردن و زمین افتادن
- تصادف و اتفاقاتی که در محل کار پیش میآید
- بلند کردن اشیاء به روش نامناسب
- انجام دادن ورزش های بسیار سنگین و زیاده روی در ورزش.
در این موارد گاهی آسیب دیدگی به حدی واضح است که درد بلافاصله پس از آسیب شروع می شود. اما در برخی مواقع ممکن است درد پس از آسیب و در فردای آن روز احساس شود.
اگر درد شما مربوط به این موضوع است می تواند خطرناک باشد و عوارضی مثل شکستگی مهره های کمر، آسیب عصبی و فلج شدن را به همراه دارد. بنابراین بسیار مهم است در سریع ترین زمان برای درمان اقدام شود.
دیگر دلایل درد بالای کمر عبارت است از:
- فتق دیسک
- تحت فشار قرار گرفتن و گیرافتادگی عصب
- آرتروز
- درد میوفاسیال
- عفونت ستون فقرات
- سرطان ریه
- اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات
- فیبرومیالژی
- بد شکلی ستون فقرات
- کیفوز یا گوژپشتی مشکلآفرین
درمان درد بالای کمر چیست؟

درمان درد بالای کمر
پس از آشنایی با انواع دلایل درد بالای کمر به بررسی این موضوع می پردازیم که در زمان شیوع درد و کمر درد عصبی چگونه می توان آن را درمان کرد.
فیزیوتراپی
همان طور که مطالعه کردید یکی از بهترین روش های درمانی که می توانید از آن استفاده کنید فیزیوتراپی است، زمانی که شما به کلینیک های فیزیوتراپی مراجعه می کنید، متخصص فیزیوتراپ وضعیت بدنی شما را بررسی می کند و پس از آن متناسب با آسیب وارد شده بهترین برنامه درمانی ارائه می شود.
البته بیشتر برنامه هایی که توصیه می شود شامل تقویت و کشش عضلات بالای کمر می باشد. در صورتی که شما تمامی تمرینات ارائه شده را به خوبی انجام دهید، معمولا ظرف مدت چند هفته تا چند ماه درد شما از بین می رود و در مرحله آخر به خوبی می توانید تمامی فعالیت های خود را از سر بگیرید.
تزریق
چندین نوع تزریق برای بلوک کردن درد در ستون فقرات قابل انجام است، به طور مثال اگر به دنبال کاهش درد باشید تزریق استروئید در محل درد و یا در نزدیکی های آن می تواند گزینه مناسبی باشد. البته باید این مورد را در نظر داشته باشید که نمی توان به این مورد به عنوان یک گزینه درمانی نگاه کرد، تزریق معمولا یک راه حل کوتاه مدت می باشد و منبع درد را از بین نمی برد.
گرما و یا سرمادرمانی
در چند روز اول شروع درد قرار دادن یخ بر روی محل آسیب گزینه مناسبی می باشد، پس از آن گرما درمانی نیز می تواند موثر باشد. البته شما می توانید هر دو روش را امتحان کنید تا ببینید در کدام یک از آن ها احساس بهتری دارید. البته صرف نظر این که شما کدام روش را انتخاب کرده اید باید دقت داشته باشید که بیشتر از 20 دقیقه این کار را انجام ندهید تا آسیبی به بافت های پوست وارد نشود.
ماساژدرمانی
ماساژ درمانی یکی از روش های درمانی موثری است که شما در لحظه می توانید آن را انجام دهید، البته که شخص ماساژ دهنده باید در این کار مهارت کافی داشته باشد، یک ماساژ صحبح تمامی عضلات منقبض را درمان می کند و روند انتقال جریان خون بهتر انجام می شود. به جهت انجام این کار هم می توانید خودتان به تنهایی با کمک غلتک های مخصوص این عمل را انجام دهید و هم از یکی از اعضای خانواده بخواهید تا شما را ماساژ دهد.
استراحت و تعدیل فعالیت
اولین کاری که شما باید به جهت تسکین درد خود انجام دهید این است که تا حد امکان استراحت داشته باشید، البته در نظر داشته باشید که یک استراحت کوتاه مدت و دو روزه نیز می تواند تا حد زیادی موثر باشد. به طور مثال اگر در حین کار کردن متوجه درد شده اید به جای این که حرکات خود را تکرار کنید، کار خود را رها کنید و برای 48 ساعت استراحت داشته باشید.
اگر شما همین یک عمل را بتوانید به خوبی انجام دهید قطعا درد شما به خوبی تسکین می یابد. این مورد را در نظر داشته باشید که استراحت طولانی مدت فایده ای ندارد و عضلات کمر را ضعیف می کند و حتی در مواقعی می تواند درد کمر را شدید تر کتد.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با علت و درمان درد بالای کمر آشنا کنیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی در این موضوع راهنمایی کنیم؛ در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.