علت التهاب کف پا و درمان درد
آیا زمانی که به تازگی از خواب بیدار می شوید در کف پای خود احساس سفتی و درد شدید دارید؟ گاهی این درد به حدی شدید است که راه رفتن شما نیز با مشکل روبرو می شود. قطعا این درد بسیار اذیت کننده است زیرا تمامی فعالیت های شما را تحت تاثیر قرار می دهد و بر روی زندگی روزمره شما اثرگذار است. اما علت التهاب کف پا و درمان درد گرفتگی کف پا چیست؟
در این مطلب از سایت کلینیک خانه درد قصد داریم تا شما را به صورت کامل در مورد فاشیای کف پا، موارد تاثیر گذار بر روی آن و چگونگی درمان آشنا کنیم. بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان از این درد رنج می برید حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
علت فاشیای کف پا چیست؟

علت درد کف پا و داغ شدن آن
هر چیزی که باعث تحریک یا آسیب به فاسیای کف پا شود می تواند باعث التهاب و داغی کف پا شود، از جمله:
- تمام روز برای کار روی پا باشید.
- ورزش کردن.
- ورزش یا کار روی یک سطح سخت (مانند سطح آسفالت).
- ورزش بدون کشش یا گرم کردن بدن.
- پوشیدن کفش هایی که به اندازه کافی پاهای شما را نگه نمی دارند (مانند دمپایی یا کفش های کتانی تخت و انعطاف پذیر).
- راه رفتن یا ایستادن با پای برهنه در حالی که در خانه هستید.
برخی از شرایط سلامتی می توانند باعث التهاب کف پا شوند و شما را ملزم به مراجعه نزد فوق تخصص ارتوپدی می کنند، از جمله:
- قوس پا
- کف پای صاف
- چاقی
علائم التهاب کف پا

التهاب پا
التهاب کف پا معمولاً باعث ایجاد درد دردناک در پاشنه یا و در امتداد کف پا می شود. این درد وابسته به کاری که انجام می دهید یا زمان روز می تواند تغییر کند. برخی از انواع دردی که ممکن است احساس کنید عبارتند از:
- درد هنگام ایستادن بعد از خواب یا نشستن. درد معمولاً پس از چند دقیقه پیاده روی از بین می رود.
- یک درد مبهم و دائمی.
- هنگامی که از پای آسیب دیده خود استفاده می کنید یا به پاشنه پا فشار می آورید، درد شدید یا کوبنده دارد.
- ورزش یا حرکت ممکن است به طور موقت درد شما را تسکین دهد، اما معمولاً به محض توقف بدتر می شود.
- افزایش درد اول صبح یا هنگام ایستادن بعد از نشستن یا خوابیدن.
به صورت کلی شایع ترین علائم التهاب کف پا عبارتند از:
- درد زیاد
- درد در قوس پای شما
- سوزش کف پا
- سفتی، سختی
- تورم در اطراف پاشنه پا
- تاندون آشیل سفت
چگونه التهاب پلانتار فاشئیت تشخیص داده می شود؟
زمانی که به دلیل درد و التهاب کف پا نزد پزشک مراجعه می کنید در مورد علائم شما می پرسند و به پای شما نگاه می کنند. آنها ممکن است به آرامی روی فاسیای کف پا فشار بیاورند تا احساس التهاب و سطح درد شما را بررسی کنند.
به پزشک خود به طور کامل در مورد دردی که در برنامه روزانه خود تجربه می کنید بگویید. به آنها بگویید کجای پای شما درد می کند و چه زمانی در طول روز بیشترین درد را دارد.
ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی از چه آزمایش هایی برای تشخیص ورم کف پا استفاده می کنند؟
پزشکان معمولاً برای تشخیص فاشیای کف پا به هیچ آزمایشی نیاز ندارند. اما اگر فکر می کنند مشکل یا شرایط دیگری باعث ایجاد درد شده است، ممکن است از آزمایش های تصویربرداری برای گرفتن عکس از پای شما استفاده کنند. برخی از آزمایشات تصویربرداری که ممکن است نیاز داشته باشید عبارتند از:
- اشعه ایکس
- یک سونوگرافی
- یک ام آر آی
درد کف پا چگونه درمان می شود؟

درد کف پا
معمولاً میتوانید التهاب کف پا را با درمانهای خانگی و داروهای بدون نسخه (OTC) مدیریت کنید.
پزشک شما گزینه هایی را برای تسکین علائم و حمایت از پاهای شما پیشنهاد می کند تا احتمال اینکه در آینده دوباره دچار التهاب کف پا شوید را کاهش دهید.
رایج ترین درمان ها برای فاشیای کف پا عبارتند از:
NSAID های بدون نسخه : NSAID ها (مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن) درد و التهاب را کاهش می دهند. بیش از 10 روز متوالی بدون صحبت با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی، NSAID ها را مصرف نکنید.
استراحت: حداقل یک هفته (در صورت امکان) از ورزش یا شرکت در فعالیتی که باعث التهاب کف پا شده است، استراحت کنید.
یخ درمانی: روزی دو بار به مدت 10 تا 15 دقیقه یخ را روی پا قرار دهید. یک بطری آب یخ زده را در یک حوله نازک بپوشانید تا از پوست خود محافظت کنید، سپس آن را در امتداد کف پای خود بغلتانید تا التهاب را ماساژ دهید.
پوشیدن کفش های حمایتی : کفش های محکم و با بالشتک مناسب بپوشید. صندل، دمپایی یا کفش های تخت دیگر را بدون تکیه گاه قوس داخلی نپوشید. با پاهای برهنه راه نروید
ارتز یا درج کفی: میتوانید کفی هایی را به کفشهای خود اضافه کنید که پشتیبانی از قوس اضافی را اضافه میکنند. ارائهدهنده شما به شما پیشنهاد میکند که کفی های از پیش ساخته شده را بخرید که میتوانید بدون نسخه بخرید یا ارتزهای سفارشی که به شکل دقیق پای شما قالب گیری می شوند.
ماساژ و کشش: پزشک یا فیزیوتراپیست به شما تکنیک های کششی و ماساژی را نشان می دهد که می توانید روی عضلات پا و ساق پا انجام دهید.
کورتیکواستروئیدها: کورتیکواستروئیدها داروهای ضد التهابی هستند. پزشک شما ممکن است یک کورتیکواستروئید (مانند پردنیزون) را به فاسیای کف پا تزریق کند.
پلاسمای غنی از پلاکت: (PRP) معمولاً برای التیام و ترمیم جراحات تزریق می شود.
فناوری فعال سازی پالس خارج بدنی (EPAT) : EPAT نوعی درمان با امواج شوک است. ارائه دهنده شما از امواج صوتی متمرکز (امواج صوتی) برای افزایش جریان خون در فاسیای کف پا استفاده می کند. این باعث می شود که سریع تر بهبود یابد.
تنوتومی سوزنی از راه پوست: در طول تنوتومی از راه پوست، پزشک یک سوزن را از طریق پوست شما وارد فاسیای کف پا می کند. بدن شما خون بیشتری از حد معمول به آن ناحیه می فرستد، که این امر توانایی فاسیای کف پا را برای ترمیم خود تحریک می کند.
درمان التهاب کف پا چقدر طول می کشد؟
شما باید به محض شروع درمان، متوجه بهبود علائم فاشیای کف پا خود شوید. اما ممکن است از چند هفته تا چند ماه طول بکشد تا فاسیای کف پا بهبود یابد.
اگر احساس بهتری داشتید اما علائمتان برگشت، همان درمانهای خانگی را که قبلا استفاده میکردید، امتحان کنید. اگر علائم شما متفاوت یا بدتر از قبل بود، با پزشک خود صحبت کنید.
چه زمانی باید به پزشکمراجعه کنم؟
در صورتی که:
در پاشنه یا پای خود دردی دارید که در عرض یک هفته به خودی خود بهبود نمی یابد.
علائم شما پس از دو هفته درمان بهبود نمی یابد.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با علت التهاب کف پا و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم، همان طور که مطالعه کردید اگرچه این درد چندان نگران کننده نیست و آسیب جدی نمی باشد، اما اگر برای درمان اقدامی انجام ندهید می تواند عملکرد شما را تحت تاثیر قرار دهد.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در بخش نظرات برای ما بیان کنید.علت التهاب کف پا چیست؟ داغ شدن کف پا و علائم آن، درد کف پا در شب نشانه چیست؟ درمان خانگی درد کف پا هنگام بلند شدن از خوابعلت التهاب کف پا چیست؟ داغ شدن کف پا و علائم آن، درد کف پا در شب نشانه چیست؟ درمان خانگی درد کف پا هنگام بلند شدن از خواب